Com acabar d’entendre una primera auditoria SEO

SEO

Amb aquest post finalitzarem aquesta sèrie dedicada al posicionament orgànic d’una pàgina web, i a explicar tots els conceptes que ens permetin entendre una primera auditoria SEO feta amb l’eina SEOQuake, i ho farem explicant la importància de:

Encoding: són etiquetes de HTML que serveixen per definir el tipus de caràcters que s’utilitzaren en una URL, així podem definir o no accents o qualsevol caràcter. Quan no hi ha aquesta etiqueta ben declarada hi haurà un codi “brut”, i possiblement els usuaris no visualitzin correctament la informació, per això té importància i s’analitza.

Google Analytics: és l’eina d’anàlisi per excel·lència de Google que ens permet monitoritzar i conèixer la nostra pàgina web; ens dona totes les dades i informes del que passa a la nostra web, per aquest motiu és imprescindible tenir la pàgina connectada a Google Analytics per poder desenvolupar una bona estratègia de posicionament orgànic.

Favicon: es tracta de la icona petita de les web que apareix a la pestanya del navegador juntament amb el nom; va aparèixer per poder identificar una pàgina d’entre els favorits guardats, d’aquí ve el seu non: “favourite icon”. És important utilitzar-lo perquè fa la marca més visible pels usuaris i Google el valora de forma positiva perquè augmenta la usabilitat web i facilita la navegació.

Esperem que aquesta sèrie de posts dedicats a explicar els conceptes que apareixen analitzats en una auditoria feta amb SEOQuake, ajudin a entendre millor aquesta eina, que ens dóna una visió tècnica global de com està estructurada una pàgina web.

Però el més important per entendre el què és el SEO o el posicionament orgànic a Google, és tenir en compte que el que vol el buscador més gran del món és la millor experiència de busca per l’usuari, o el que és el mateix que quan busqui a través d’una paraula clau, trobi allò que està buscant, i que la web on vagi a parar sigui suficientment atractiva i interessant perquè hi navegui molta estona, això a Google li indicarà que aquella pàgina és de qualitat, i aquest indicador serà sinònim de pujar posicions.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply