Cap al web 3.0

Web 2.0 en el context empresarial és una forma d’entendre i de concebre la comunicació a través de les anomenades xarxes socials, facebook, twitter, linkedin, pinterest, instagram, foursquare, etc, en la que la clàssica estructura: emissor, missatge i receptor canvia sensiblement, ja que l’emissor explica un missatge a molts receptors, a través de diferents canals de comunicació que tenen un llenguatge propi, i obté respostes immediates, és a dir entren en joc uns elements molt importants: la interacció i la bidireccionalitat dels missatges.En l’anomenat web 1.0 gairebé totes les empreses tenien una web tractada com un portal d’informació, un lloc al ciberespai on explicaven qui eren i què feien, i avui la web continua sent una bona eina de marketing, un catàleg on-line des d’on s’expliquen les característiques essencials dels negocis, però en general les web no permeten interacció amb els usuaris més enllà dels formularis de contacte o de les seccions de notícies.

serveis

 

La possibilitat de relacionar-se on-line i al moment amb els usuaris és una de les principals característiques del web 2.0, ja que cada organització té un univers de xarxes socials que pot utilitzar com a eines de marketing per comunicar els seus missatges, adaptant-se a les característiques pròpies de cada una, i saber què és el que pensen, volen, i desitgen els seus seguidors sobre la seva marca i el seu negoci.

Al mateix temps les persones que segueixen a través de les xarxes socials a una marca o empresa concreta poden crear contingut expressant la seva opinió, el seu punt de vista o la seva experiència amb aquella marca, també formular preguntes, expressar queixes… I tot aquest conjunt de comunicacions bidireccionals creen la reputació on-line i la comunitat d’usuaris de les organitzacions.

I sembla que lluny de quedar-se aquí les noves tecnologies en estan portant cap al que ja s’anomena web 3.0, que serà una forma de comunicació encara més personalitzada i individualitzada, i pel que els experts encara no han acabat de trobar una definició global, però que ens porta a fer-nos preguntes tals com de quina manera es farà la individualització? Quines noves tecnologies sorgiran? Quines es quedaran obsoletes? Com s’organitzarà la informació?

Si tens la resposta a alguna d’aquestes preguntes o alguna aportació a fer estarem encantats que la comparteixis amb nosaltres!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply