Cal contractar una agència de publicitat?

Per respondre a la pregunta de si cal contractar a una agència de publicitat, cal primer plantejar-se el següent: Qui s’encarrega de gestionar la comunicació interna i externa de l’empresa? Per respondre aquesta pregunta cal fixar-nos en la seva mida. Generalment, en les empreses petites la comunicació es crea i es difon a partir dels seus propis mitjans. En companyies mitjanes, generalment es creen l’estratègia i el concepte a comunicar, però l’execució és a càrrec d’empreses externes. En empreses de mida gran, normalment es crea un brífing amb l’estratègia a seguir però es subcontracta la resta del procés creatiu i executiu.

La subcontractació consisteix a escollir una agència publicitària, que pot encarregar-se de la creació i l’execució de l’activitat de comunicació. A partir dels objectius del brífing, proposa accions de publicitat, promocions o relacions públiques i les executa, avaluant-ne l’efectivitat.

Normalment, una agència de publicitat té tres departaments:

  • Departament creatiu: on es crea la campanya a partir de la informació del brífing.
  • Departament de mitjans: identifica el mitjà de comunicació més adient per portar a terme la campanya de comunicació i compra els formats i espais publicitaris.
  • Departament de comptes: prospecta nous clients i manté la relació amb els clients actuals.

El paper de l’AEACP

L’Associació Espanyola d’Agències de Comunicació Publicitaria vetlla per promoure l’activitat publicitària i defensar la llibertat d’expressió i els interessos dels professionals del món de la publicitat. Entre els seus associats hi trobem les principals agències del país.

Citarem algunes de les agències més importants que treballen al nostre país, algunes de les quals formen part de grups internacionals i d’altres treballen de manera independent: McCann, Ogilvy, M&C Saatchi, SCPF, Sra. Rushmore, Contrapunto BBDO, Schakleton

Per finalitzar aquest post comentar també que hi ha moltes petites agències com la nostra, que donem un servei a mida i personalitzat a petites i mitjanes empreses de proximitat, adaptant els serveis i els preus a les seves necessitats!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply