Hi ha diversos exemples de branding i de casos d’èxit, com el de productes que han estat eclipsats per la seva marca, com és el cas dels mocadors de paper Kleenex que, gràcies al seu èxit, la marca ha passat a ser el nom genèric dels mocadors de paper, tot i que siguin produïts per altres fabricants o per altres marques.
Actualment, si us hi fixeu, hi ha pocs productes que no tinguin marca; fins i tot els productes agrícoles en tenen. Des de fa anys, les empreses productores de fruita i verdura etiqueten els seus productes amb el logotip de la seva marca.
Les empreses del sector de la carn també s’han esforçat a crear marques com a un element que ofereix seguretat i confiança als consumidors, alertats per alguns brots de malalties provocades pel consum de carn procedent d’altres països. D’aquesta manera, el sector dóna resposta creant marques que evoquen l’origen de la carn; per exemple, Gidella és una de les marques que posa èmfasi a ressaltar l’origen del producte: “Vedella certificada de Girona”.
És important que la marca sigui fàcil de pronunciar al país o als països on es comercialitzi i que no tingui un significat groller o negatiu als llocs on es vol vendre el producte. L’exemple clàssic és el canvi de nom que va haver de fer l’empresa Mitsubishi del tot terreny Pajero pel de Montero quan va introduir aquest model a Espanya, o els models de Mazda Moco o Mazda Laputa, noms inadequats als països de parla hispana. Aquest és un error en les polítiques de màrqueting de les empreses Mitsubishi i Mazda a causa del desconeixement de l’idioma espanyol, que les obliga a canviar els noms d’aquests productes perquè tinguin acceptació i es puguin vendre amb èxit, com a mínim, en els mercats de parla hispana.
A més de ser fàcil de pronunciar, el nom de la marca també ha de ser fàcil de reconèixer i de recordar. La marca Schweppes va fer una campanya d’anuncis a televisió amb un personatge, “l’home de la tònica”, on proposava beure tònica en diferents situacions. En tots els casos es repetia i es mostrava el nom de la marca per fer-la més fàcil de pronunciar i llegir per als consumidors potencials.