En altres posts ja hem explicat la importància de seguir aquesta estratègia en les nostres comunicacions a través del marketing digital, i ara volem aprofundir una miqueta més en el desenvolupament d’aquesta estratègia, que és la que ens du de la situació on som al lloc on volem ser i, en el cas del màrqueting de continguts, es fan servir continguts valuosos per a la nostra audiència per arribar a aquesta situació ideal. Els continguts són útils per aconseguir diversos objectius com ara:
- Conversar amb els usuaris
- Posicionar-nos com a cercador i en la ment de l’usuari
- Guanyar-nos la seva confiança
- Educar, informar i entretenir els usuaris
- Diferenciar-nos amb una veu pròpia
En resum, podem aconseguir les tres coses que cerquen totes les empreses: visibilitat, vendes i fidelització dels clients.
L’èxit d’una estratègia de continguts consisteix a conèixer bé el públic objectiu. Serveix per trobar el nostre espai, familiaritzar-nos amb la conversa que té lloc als mitjans socials i també per personalitzar el nostre missatge.
Una forma molt fàcil de crear continguts pensats per al nostre usuari és pensar en el perfil del nostre client ideal, i això ho podem fer responent a les següents preguntes:
– Quin és el seu perfil sociodemogràfic?
- És home o dona?
- Quina és la seva edat?
- Quins estudis té?
- De què treballa?
- On viu?
- Quin és el seu nivell econòmiques
– Quines són les seves preocupacions sobre el sector?
– Què l’interessa saber del nostre producte?
– En quin moment del procés de compra es troba?
- Ens coneix?
- És client?
- Ens segueix a les xarxes socials?
Hi ha dues maneres de trobar resposta a aquestes preguntes: fent una enquesta o estudi de mercat, o escoltant a les xarxes socials allò que els usuaris ja publiquen sobre nosaltres o sobre el nostre sector, i com que aquesta segona opció està més a l’abast de tothom és la que recomanem dur a terme en un primer moment.
Després d’haver realitzat aquestes dues accions ja tindrem el perquè i el per a qui, i això ens guiarà i ens marcarà el full de ruta al llarg de tot el nostre viatge on-line, però encara ens faltarà definir altres qüestions que explicarem en els propers posts!