10 claus per un naming efectiu

En aquest post anem a explicar 10 claus per un naming efectiu, ja que els noms i les marques influeixen en el comportament dels consumidors, ja que una marca coneguda dóna seguretat al client quan decideix comprar un producte. La marca ofereix un valor afegit al producte, per això les empreses són conscients del poder que tenen les marques i incideixen en la comunicació d’aquest valor a l’hora de donar publicitat al seu producte.

1.- Amb els noms no s’hi juga, són reputació

2.- No començar el naming després o al mateix temps que la identitat visual, perquè el naming ens ha d’inspirar i no viceversa.

3.- Deixar-se assessorar per un professional és sempre una bona opció

4.- Cal involucrar a tots els implicats durant tot el procés

5.- Però cal liderar i jutjar amb criteri i professionalitat

6.- Cal generar varies opcions per evitar frustracions

7.- Cal preveure si el nom s’utilitzarà en altres sectors o països en un futur

8.- Cal resoldre tot els temes jurídics

9.- Cal registrar el nom de la marca, i també la URL a internet.

10.- Cal vendre bé i a tothom el nom, fer-lo viure perquè s’accepti bé des del principi i monitoritzar el seu ús.

Des del punt de vista del màrqueting, la marca no tan sols és un atribut del producte, sinó que, sobretot, és una eina de suport a l’estratègia comercial de l’empresa. Si la marca és percebuda d’una manera positiva pel consumidor, l’empresa tindrà més facilitats a l’hora d’introduir el producte al mercat.

Un cop creada és important que quedi associada a l’empresa i als valors que es volen transmetre per posicionar-la correctament i efectivament, per això és important:

1.- Utilitzar la marca a l’encapçalament de tots els documents, ja que es llegeix 5 vegades més que el cost del text i en totes les teves formes de comunicació.

2.- Incorporar un missatge que transmeti el valor diferencial de la marca junt amb el logotip.

3.- Utilitzar una única imatge de marca, estil i disseny per donar a conèixer i implantar correctament la Marca.

Una tipografia gruixuda i sense serif pot demostrar solidesa i confiança, i sol ser la utilitzada en el cas dels bancs; en canvi les perruqueries solen apostar per lletres més fines i poc rígides, per simbolitzar les ones dels cabells. Els colors poden transmetre sensacions d’alerta com el cas del vermell, o de benestar com el cas del groc.

4.- Pensar en les solucions que dóna la teva marca als clients, ja que aquests no compren productes sinó solucions als seus problemes.

Especialitzat, busca el públic que valora aquesta especialització i triomfaràs!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply